Monday, February 16, 2009

KEK BATIK


BAHAN-BAHAN :

Buttercup (250gm)
1 tin susu pekat
1 cawan milo
1/2 cawan serbuk koko
4 biji telur
1 paket biskut marie

CARA-CARA :
  1. Sapu bekas dengan mentega (saya syorkan guna tupperware coz senang sikit nak simpan)
  2. Patah-patahkan biskut marie
  3. Campurkan milo, serbuk koko dan susu pekat dalam satu bekas. Gaul sebati.
  4. Cairkan mentega dalam periuk/kuali
  5. Tuang (3) ke dalam kuali
  6. Masukkan telur satu persatu dan kacau hingga hampir kering
  7. Masukkan biskut marie. Kacau rata.
  8. Angkat dan masukkan ke dalam bekas.
  9. Kalau suka, boleh tabur kacang kat atas.
  10. Tekan/mampatkan biskut.
  11. Simpan dalam peti sejuk selama 1 jam

No comments:

Post a Comment