Tuesday, February 10, 2009
MOSAIC CAKE/MOZAIK PASTA
BAHAN-BAHAN :
Satu bungkus biskut marie (perasa asli) -patahkan kecil-kecil and dibiarkan lemau selama sejam
10 sudu besar gula perang/gula putih
7-8 marjerin/mentega dicairkan
1/2 cawan susu
1/2 cawan hazelnut/walnut/any nuts, dihancurkan
1/2 kismis
1 sudu kecil esen vanilla
3-4 sudu serbuk koko
1 biji telur, dipukul
kelapa kering untuk hiasan
CARA-CARA :
1. Dalam satu mangkuk, campur semua bahan kecuali biskut. Kacau sehingga sebati.
2. Masukkan biskut, gaul rata-rata.
3. Dalam loyang/cake pan atau any bekas pun letakkan plastik wrap atau aluminium foil. Buat mengikut bentuk bekas (untuk senang wat keluar adunan bila nak potong).
4. Tuang adunan dalam bekas tadi. Tekan biar padat.
5. Sejukkan dalam peti ais selama lebih kurang 2 jam. Boleh dimakan dengan kelapa kering, whipped cream or aiskrim.
SELAMAT MENCUBA:)
**jangan letak mosaic kek kat luar coz nanti cepat basi..INGAT!!
by: onex bakery
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment